27.7 C
Athens
19 May - 2024

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Must read

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους σε επικείμενη ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7% στις 10:11 ώρα Ελλάδας. Ο δείκτης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ομιλία του Πάουελ αργότερα σήμερα βρίσκεται στο ραντάρ των επενδυτών αφού αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας δήλωσαν ότι αναμένουν πως τα επιτόκια της Fed –που τώρα βρίσκονται στο εύρος 4,25% με 4,5%– θα χρειαστούν να αυξηθούν στο 5%-5,25% για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Οι μετοχές τεχνολογίας, που επηρεάζονται από την πορεία των επιτοκίων, σημείωσαν πτώση 1,0%, ενώ οι μετοχές των φαρμακευτικών Novo Nordisk και Novartis AG υποχώρησαν πάνω από 1,5%.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν πτώση 1%, ακολουθώντας την πορεία των τιμών του χαλκού καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους κινδύνους για τη ζήτηση εν μέσω φόβων για περαιτέρω αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article