22.4 C
Athens
2 May - 2024

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών και για τις πληρωμές

Must read

Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που συμμετείχαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, θα έχουν από το υπουργείο Οικονομικών, μια δεύτερη ευκαιρία.

Στις επιχειρήσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αποσταλεί τα στοιχεία και δικαιολογητικά που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο. Προκειμένου να μη χρειαστεί να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που έλαβαν, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να παρατείνει εκ νέου τις προθεσμίες (που είχαν λήξει) μέχρι τις 31 Μαΐου για την υποβολή των δικαιολογητικών και τις 30 Ιουνίου για την πληρωμή των σχετικών ποσών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Παρατείνεται έως τις 31/05/2023 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις-δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και

Παρατείνεται έως τις 30/06/2023 η καταβολή των ποσών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών τροποποίησε τους όρους του προγράμματος για την υποχρέωση της διατήρησης που προσωπικού, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις προκειμένου να μη χάσουν το κρατικό δάνειο. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς έχουν καταγραφεί περαιτέρω προβλήματα και τις επόμενες ώρες θα φανεί εάν το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει λύση.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article