21.1 C
Athens
26 April - 2024

Ο καιρός της Πέμπτης: Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση στην πορεία – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Must read

Ο καιρός της Πέμπτης.  Αρχικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός της Πέμπτης, σύμφωνα με το meteo,  στην αρχή θα είναι άστατος, καθώς βλέπονται νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στην Κ. Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς), 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, και στο Νότιο Μυρτώο Πέλαγος και τοπικά στο Κρητικό Πέλαγος έως 6 μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως μέτριοι 5 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Ο καιρός στην Αθήνα

Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί στα βόρεια ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, και στα ανατολικά και νότια σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις πυκνότερες τις πρωινές ώρες, με παροδικές ασθενείς βροχές, και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στις ανατολικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες με σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article