21.9 C
Athens
15 May - 2024

Πτώση στα κέρδη της BioNTech λόγω μείωσης ζήτησης εμβολίων

Must read

Η εδρεύουσα στη Γερμανία BioNTech, εταίρος της Pfizer στη δημιουργία εμβολίου ενάντια στην Covid-19, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της στο α’ τρίμηνο βυθίστηκαν λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για το εμβόλιό της, με την εταιρεία βιοτεχνολογίας να προσανατολίζει την προσοχή της στον καρκίνο και σε άλλες λοιμώδεις νόσους.

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο υποχώρησαν στα 502 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, καθώς η ζήτηση για εμβόλια μειώθηκε εκθετικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήρε την περασμένη εβδομάδα την παγκόσμια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για την COVID-19, αναφέροντας ότι ο κορονοϊός κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 6,9 εκατ. ανθρώπους, πλέον όμως πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ακόμη μία μεταδοτική ασθένεια όπως οι άλλες.

Η BioNTech επαναβεβαίωσε το outlook για τα έσοδά της από το εμβόλιο κατά του Covid στα 5 δισ. ευρώ για το 2023, έναντι 17,2 δισ. ευρώ το 2022.

Η γερμανική εταιρεία έχει ακολουθήσει μια σειρά εξαγορών και συνεργειών προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις θεραπείες κατά του καρκίνου.

Εργάζεται επίσης σε άλλα εμβόλια, συγκεκριμένα ενάντια στη φυματίωση και στον έρπητα ζωστήρα.

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της πανδημικής φάσης

Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι η Covid τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την Covid-19 ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο ΠΟΥ έχει πει ότι η Covid-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article