21.1 C
Athens
26 April - 2024

Κινητή μονάδα κινηματογράφου με ηλιακή ενέργεια, στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Must read

Μια ανοιχτή κινηματογραφική βραδιά με την χρήση ηλιακής ενέργειας, είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι κάτοικοι της Ραφήνας και του Πικερμίου, έξω από το δημαρχείο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι. Το «Solar Cinema» είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τη ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Smart Rue.

Το «Solar Cinema» είναι μια κινητή κινηματογραφική μονάδα, όπου για την προβολή δεν χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά η ηλιακή ενέργεια και ο στόχος είναι διπλός. Από τη μια πλευρά η διεύρυνση της πρόσβασης στον κινηματογράφο, ως μαζικό μέσο θέασης και ψυχαγωγίας και από την άλλη η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων αποτελείται από ηλιακούς συλλέκτες, ένα αυτοκινούμενο βαν, έναν βίντεο-προτζέκτορα και φυσικά την ειδική μεγάλη οθόνη.

Αυτή η γιγαντοοθόνη στήθηκε χτες έξω από το δημαρχείο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς προλόγισε την εκδήλωση. Για την προβολή επιλέχθηκε κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, του βωβού κινηματογράφου, που συνόδευσε στο πιάνο ο Γιώργος Καλκάνης.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, οι θεατές χάρηκαν την βραδιά που θύμιζε καλοκαίρι, ενημερώθηκαν και για την ηλιακή ενέργεια και σήμερα, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τα μέλη της κινηματογραφικής λέσχης που συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή τη μοναδική βραδιά θερινού κινηματογράφου, που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Κέντρο κινηματογράφου Καλαμάτας. Όλα ήταν μοναδικά χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μία νότα ξενοιασιάς από το όμορφο κινηματογραφικό παρελθόν της ζωής μας».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article