16.1 C
Athens
26 April - 2024

Πιέσεις και πάλι για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Must read

Αυξημένες είναι και πάλι οι πιέσεις που δέχεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες έχουν ροκανίσει το πρωινό βραχύ προβάδισμα των αγοραστών, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί και πάλι να κρατήσει τα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 1.134,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.765,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 879,74 μονάδες.

Πρωταγωνίστρια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων σαφώς είναι η αναμονή, του εκλογικού αποτελέσματος. Μια εικόνα άλλωστε λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς τα σενάρια που υπάρχουν για το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνουν να παγιώνονται και να συνηγορούν προς τις δεύτερες εκλογές σε λίγες εβδομάδες. Λίγες εβδομάδες, όμως ακόμη υπομονή, προκειμένου να ξαναμπεί η χώρα σε περίοδο παραγωγής κυβερνητικού έργου και να συνεχίσει η οικονομία να κινείται στην κανονικότητα.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι ότι κλάδοι που δεν επηρεάζονται από την εκλογική αδράνεια, όπως ο τουριστικός, θα κάνουν το “διάλειμμα” των εκλογών σχετικά ανώδυνο για την παραγωγική διαδικασία και τη δημοσιονομική εκτέλεση, εντούτοις, σε κάθε περίπτωση, καθώς οι επιδόσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορόσημα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει υπάρξει μια σχετική κάμψη. Επομένως, οι μακροπρόθεσμοι θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη πριν αποφασίσουν να αυξήσουν ή να ανοίξουν θέσεις σε συγκεκριμένους κλάδους.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article