14.4 C
Athens
26 April - 2024

Στην Ελλάδα η BMW XM, η ισχυρότερη Μ στην ιστορία – Πόσο κοστίζει

Must read

Η έκδοση ΧΜ αποτελούσε ούτως ή άλλως το ισχυρότερο μοντέλο με τα σήματα του M division της BMW στο αμάξωμά του που πάτησε ποτέ άσφαλτο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο από κάθε άποψη μοντέλο που παρά τις αυξημένες διαστάσεις (μήκος 5,1 μέτρα) και βάρος που υπερβαίνει τους 2,7 τόνους, καταφέρνει να επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις έχοντας ισχύ 653 ίππων.

Το μυστικό βρίσκεται στο πάντρεμα του κινητήρα V8 4.4 λίτρων twin turbo με την υβριδική τεχνολογία και μπαταρία χωρητικότητας 29,5 kWh, κάτι που επίσης αποτελεί πρωτιά για μοντέλο με το logo M στο αμάξωμά του. Η εμπορική διάθεση της ΧΜ στην ελληνική αγορά μόλις ξεκίνησε, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 192.092 ευρώ.

Η παντοδύναμη ΧΜ Label Red

Εδώ όμως θα ασχοληθούμε με την ιδιαίτερα μικρή εκείνη κατηγορία αγοραστών, που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάτι παραπάνω κι από την ΧΜ σε επίπεδο επιδόσεων. Γι’ αυτούς η BMW διαθέτει την έκδοση XM Label Red. Και γνωρίζουμε ήδη πως αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό αγοραστών, γιατί απλά θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα.

Ποιες ακριβώς όμως είναι οι διαφορές της συγκεκριμένης έκδοσης από την “συμβατική” ΧΜ; Σε επίπεδο μηχανικών μερών, εφοδιάζεται με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα, που όμως αποδίδει 95 επιπλέον ίππους φτάνοντας συνολικά τους 585 και έχοντας 750 Nm μέγιστη ροπή. Η ηλεκτρική πλευρά της Label Red ωστόσο, παραμένει ακριβώς ίδια με της ΧΜ, έχοντας απόδοση 197 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς έχει ανέβει στους 748 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 1.000 Nm. Ναι, αν και περιορισμένης παραγωγής, αυτή είναι η ισχυρότερη Μ στην ιστορία.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 3,7 δευτ. (έναντι 4,3 δευτ. της ΧΜ) και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ωστόσο με το πακέτο M Driver’s Package ο κάτοχος της ΧΜ Label Red αποκτά πρόσβαση σε υψηλότερη τελική, που φτάνει τα 282 km/h.

Εμφανισιακά, οι βασικές διαφορές σε σχέση με την ΧΜ εντοπίζονται στα διακοσμητικά κόκκινου χρώματος φυσικά, όπως υποδηλώνει και η ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης. Από το κόκκινο περίγραμμα των “νεφρών” στη μάσκα και του πλαισίου των θυρών περιμετρικά των παραθύρων, μέχρι τα κόκκινα διακοσμητικά στους προφυλακτήρες και τις ζάντες. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι κόκκινες ραφές στα δερμάτινα καθίσματα και το ταμπλό, καθώς και η πλακέτα αρίθμησης για κάθε ένα από τα 500 αυτοκίνητα που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής.

Παρά το πολύ υψηλό κόστος της ΧΜ Label Red που ξεκινάει από τα 218.250 ευρώ (για όσους επιθυμούν την απόχρωση Individual Frozen Carbon Black η τιμή ανεβαίνει στα 229.270 ευρώ), είναι βέβαιο πως όποιος επιθυμεί να αποκτήσει μία, θα πρέπει να βιαστεί, καθώς σίγουρα οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να διαθέσουν αυτό το ποσό σε όλο τον κόσμο, είναι περισσότεροι από 500.

Πηγή: topgeargreece.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article