23.3 C
Athens
28 March - 2024

Boυλγαρία: «Πράσινο» φως στο σκάφος «Αιγαίο» για ωκεανογραφική έρευνα

Must read

Άδεια για ωκεανογραφική έρευνα από το ελληνικό ερευνητικό σκάφος “Αιγαίο”, σε ύδατα που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Βουλγαρίας έδωσε η κυβέρνηση της χώρας. 

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση του θαλάσσιου βυθού προκειμένου να καταγραφούν τυχόν αρχαιολογικοί χώροι και ευρήματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite στην ιστοσελίδα του.

Το “Αιγαίο” θα πάρει, επίσης, δείγματα από το θαλάσσιο βυθό προκειμένου να συλλέξει λεπτομερή πληροφόρηση για τις αλλαγές του κλίματος.

Την επιστημονική έρευνα χρηματοδοτούν το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και το Ίδρυμα Αποστολών κι Εκπαίδευσης, με έδρα τη Βρετανία.

Το Ερευνητικό Σκάφος “Αιγαίο” ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), έχει μήκος 62 μέτρα, αναβαθμίστηκε το 1997 και αποτελεί σήμερα ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο.

Είναι, δε, εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα απαραίτητα για την ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., η οποία ποικίλει από γεωφυσικές μελέτες βυθού μέχρι την παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article