17.3 C
Athens
6 May - 2024

Διέρρευσε φωτογραφία της BMW i5 πριν την παρουσίαση (Φωτο)

Must read

Το “τι πιο σύνηθες” στον κόσμο του αυτοκινήτου είναι να διαρρέουν φωτογραφίες ενός νέου μοντέλου λίγο πριν παρουσιαστεί. Ε, αυτό συνέβη και με την BMW i5. Σε αυτή την τελευταία διαρροή, έχουμε να κάνουμε με την επόμενη γενιά της Σειράς 5 Sedan (G60), και συγκεκριμένα με το πλήρως ηλεκτρικό i5.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν η φωτογραφία απεικονίζει την έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή το ηλεκτρικό, αφού θα είναι σχεδόν ίδια, όπως συμβαίνει με τη Σειρά 7 και το i7.

Πώς φαίνεται η BMW i5
Πιθανότατα βλέπουμε το βασικό i5 eDrive40 με το πακέτο M Sport Package, καθώς (όπως αναφέρει το bmw blog) το i5 M60 θα έχει ξεχωριστή σχεδίαση στην μάσκα μαζί με άλλα σπορ στοιχεία για να ξεχωρίζει από το “απλό”. Όπως φαίνεται σε πολλές κατασκοπευτικές λήψεις και εικόνες teaser, η όγδοη γενιά της Σειράς 5 έχει λιγότερο αμφιλεγόμενη εμφάνιση από την 7άρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 刘存亿 (@liucunyi_starandcar)

Επίσης φαίνεται λίγο πιο αιχμηρή από την απερχόμενη G30. Παράλληλα έχει πια χωνευτές χειρολαβές θυρών όπως άλλες πρόσφατες BMW για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Αυτοί οι επανασχεδιασμένοι προβολείς φαίνεται να έχουν πιο “αιχμηρά” φώτα ημέρας στην ίδια λογική με την X5 LCI του 2024, ενώ οι γενναιόδωρες εισαγωγές αέρα προορίζονται για τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο M Sport.

Και από τεχνικά χαρακτηριστικά;

Αν υποθέσουμε ότι στην φωτό βλέπουμε το entry lever μοντέλο είναι πιθανό να διαθέτει έναν μόνο κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, που αποδίδει 335 ίππους. Η BMW εκτιμά ότι το entry-level i5 θα κάνει με μία φόρτιση 468-582 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Το M60 με xDrive (με δύο κινητήρες) θα ανεβάσει την ισχύ στους σχεδόν 600 ίππους, αλλά προφανώς θα θυσιάσει μέρος της απόδοσης, καθώς δεν θα μπορεί να φτάσει την αυτονομία του πισωκίνητου μοντέλου.

Η BMW θα παρουσιάσει τη Σειρά 5 Sedan του 2024 την επόμενη εβδομάδα ως θερμική, plug-in υβριδική και προφανώς αμιγώς ηλεκτρική ως i5. Η πιο πρακτική Touring είναι πιθανό να αποκαλυφθεί πριν από το τέλος του έτους και θα προσφέρεται ως i5 από το επόμενο έτος. Γύρω στο 2025, η M5 θα ολοκληρώσει τη γκάμα και ακούγεται ότι θα είναι και πάλι διαθέσιμη ως wagon.

Πηγή: topgeargreece.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article