18.7 C
Athens
16 May - 2024

Μεικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Must read

Μικτές τάσεις καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με την προσοχή των επενδυτών να έχει στραφεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος που βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο.

Ο Αμερικανός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αντιπολιτευόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέβαλαν προσπάθεια χθες να δείξουν πως πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση, υιοθέτησαν πιο συμφιλιωτικό τόνο, χωρίς μολαταύτα το τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους να ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Την ίδια ώρα επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στις οικονομίες της ευρύτερης περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στο Χονγκ Κονγκ “σκαρφάλωσε” στο 2,1% τον Απρίλη σε σύγκριση με πέρυσι με τους αναλυτές να αναμένουν άνοδο 2%. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 1,9%. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι τιμές στην ενέργεια συνέχισαν να αυξάνονται όπως και οι τιμές των προϊόντων ένδυσης.

Στο μεταξύ, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας επεκτείνεται για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022. Ο μεταποιητικός τομέας της Ιαπωνίας κατέγραψε επέκταση για πρώτη φορά μέσα σε επτά μήνες, σύμφωνα την au Jibun Bank. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης έφτασε στο 50,8 τον Μάιο,από το 49,5 που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Ο PMI υπηρεσιών της Ιαπωνίας ήταν 56,3 τον Μάιο, υψηλότερος από το 55,4 που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Hang Seng κινείται πλέον σε αρνητικό έδαφος ψαλιδίζοντας τα κέρδη νωρίτερα και καταγράφει απώλειες 9,74%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,58% και ο Shenzhen Component υποχωρεί κατά 0,12%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έχασε 0,23% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,48%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,53% και ο Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,77%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,23%

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article