18.4 C
Athens
3 May - 2024

Αρνητικό κλίμα στην Ασία στη σκιά της κρίσης χρέους στις ΗΠΑ

Must read

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για το χρέος των ΗΠΑ μετά και την προειδοποίηση της Fitch ότι ενδεχομένως να υποβαθμίσει την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ λόγω του αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον.

Με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων να επιμένει και τα χρονικά περιθώρια για μια συμφωνία να είναι πλέον ασφυκτικά, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ανακοίνωσε χθες ότι έθεσε την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση “AAA” των ΗΠΑ σε καθεστώς παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ενισχύεται κατά 0,4% στις 30.801,13 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 2,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,9% και ο Shenzhen Component υποχωρεί 0,5%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της για τρίτη συνεχή φορά, στο 3,50%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν πάντως τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia, με τον αμερικανικό κολοσσό να προβλέπει ισχυρή αύξηση στα έσοδα του ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Η εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παραγωγή της προκειμένου να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές των Taiwan Semiconductor Manufacturing Co και SK Hynix σημειώνουν ισχυρά κέρδη μετά τις ανακοινώσεις της Nvidia.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article