20 C
Athens
19 May - 2024

Ρωσία: Σε χαμηλό μήνα το ρούβλι μετά την επίθεση με drones στη Μόσχα

Must read

Το ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό άνω του ενός μήνα έναντι του δολαρίου την Τρίτη, μετά την επίθεση με drones στη Μόσχα και το ρωσικό νόμισμα έχασε τη στήριξη της φορολογικής περιόδου.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drones στη Μόσχα, σύμφωνα με τη Ρωσία, το υπουργείο Άμυνας της οποίας ανέφερε ότι όλα καταστράφηκαν πλησιάζοντας τη ρωσική πρωτεύουσα. Το Κίεβο δεν προέβη σε κάποιο άμεσο σχολιασμό του περιστατικού, αλλά δεν έχει παραδεχθεί δημοσίως την εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας.

Σε αυτό το κλίμα, το ρούβλι υποχώρησε έως και 0,5% έναντι του δολαρίου στα 81,24, ενώ νωρίτερα είχε διαμορφωθεί στα 81,39, στο πιο αδύναμο επίπεδο από τις 28 Απριλίου. Παράλληλα, χάνει 0,2% έναντι του ευρώ στα 86,99 και 0,4% έναντι του γουάν στα 11,43.

Οι πληρωμές φόρων στο τέλος του μήνα, οι οποίες συνήθως στηρίζουν το ρούβλι καθώς οι εξαγωγείς μετατρέπουν τα έσοδα σε ξένο νόμισμα για να καλύψουν τις εγχώριες υποχρεώσεις, έπρεπε να καταβληθούν τη Δευτέρα.

“Το ρούβλι έχασε χθες τη στήριξη από τη φορολογική περίοδο, η οποία ποτέ δεν το ενίσχυσε σοβαρά”, ανέφερε η Alor Broker.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article