23.3 C
Athens
3 May - 2024

Μικτή εικόνα στην Ασία, βαριές απώλειες σημειώνει ο Nikkei

Must read

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία από την Κίνα ελλείψει άλλων καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση τις αγορές.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν 7,5% τον Μάιο από ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 4,5%, σε μια νέα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά την άρση των περιορισμών κατά του κορονοϊού συνεχίζει να επιβραδύνει.

Η ετήσια μείωση στις εξαγωγές ήταν η πρώτη τους τελευταίους τρεις μήνες, με τους όγκους των εξαγωγών να υποχωρούν κάτω από τα επίπεδα που ήταν στην αρχή του χρόνου.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει βαριές απώλειες 1,7% και υποχωρεί στις 31.945,41 μονάδες μετά το πρόσφατο ράλι που οδήγησε τον δείκτη κοντά σε υψηλά 33 ετών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρά κέρδη 0,2%.

Ο Kospi της Νέας Κορέας σημειώνει οριακά άνοδο 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,2%.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Τρίτη με μικρά κέρδη, με τον S&P 500 να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής από το να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου. Άνοδος 20% από τα χαμηλά σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας bull market, με τον δείκτη να απέχει περίπου 0,2% από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, αλλά και για την κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Οι προσδοκίες είναι ότι η Fed θα επιλέξει αυτή την φορά να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της καθώς θα συνεχίσει να αξιολογεί τον αντίκτυπο των προηγούμενων αυξήσεων στην οικονομία. Από τον Μάρτιο του 2022, όταν η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τη σύσφιξη της πολιτικής της, τα αμερικανικά επιτόκια έχουν αυξηθεί κατά 500 μονάδες βάσης συνολικά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article