19.1 C
Athens
17 May - 2024

Χανιά: Γιορτή για το περιβάλλον στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Must read

Με τη διανομή 10.000 λουλουδιών (γιασεμιά και βουκαμβίλιες), με κεράσματα και διάφορα δρώμενα, άνοιξε σήμερα τις πύλες του για το κοινό το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το οποίο παραχωρήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Χανίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, δημόσιες υπηρεσίες, σώματα ασφαλείας, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και σχολεία, διοργάνωσε μέσα στο πρώην στρατόπεδο μια μεγάλη γιορτή προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος , την ανακύκλωση και τη μείωση του πλαστικού αλλά και να ψυχαγωγηθεί μέσα από πλούσιες δράσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου Χανίων είχαν προχωρήσει στη διαμόρφωση μεγάλου τμήματος του πρώην στρατοπέδου όπου υπήρχαν ποδηλατικές διαδρομές, ειδικά σημεία ενημέρωσης γιά το περιβάλλον, και χώροι αθλοπαιδιών με μικρά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχωρούσε σε ενημέρωση των πολιτών για τους βασικούς κανόνες της πυροπροστασίας.

«Στόχος μας είναι το πρώην στρατόπεδο να αποτελέσει ένα Μητροπολιτικό Πάρκο», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που παράλληλα αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για αξιοποίηση του χώρου, ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article