16.6 C
Athens
18 May - 2024

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές στο ρυθμό των κεντρικών τραπεζών

Must read

Με οριακά κέρδη ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Ευρώπη, ΗΠΑ αλλά και Ασία.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Πέμπτη ενώ η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed θα ξεκινήσει αύριο. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές το πιο πιθανό σενάριο είναι η Fed να κάνει μια “παύση” από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,39% στις 461,79 μονάδες με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να ενισχύεται κατά 0,7%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,47% στις 16.028 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC κερδίζει 0,35% στις 7.238 μονάδες.

Στη Βρετανία, τα κέρδη του FTSE φτάνουν το 0,25% ενώ σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,38% και στην Ισπανία ο IBEX ενισχύεται κατά 0,42%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της UBS κερδίζει 0,7% μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Credit Suisse.

Ο γιγαντιαίος τραπεζικός όμιλος θα έχει υπό τον έλεγχό τους περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δίνοντας στην UBS, τον μεγαλύτερο διαχειριστή πλούτου στον κόσμο, μια ηγετική θέση σε βασικές αγορές που διαφορετικά θα χρειαζόταν χρόνια για να αυξηθεί σε μέγεθος και να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article