18.2 C
Athens
29 April - 2024

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ράλι δίχως τέλος για τον Nikkei

Must read

Μικρά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ιαπωνικό Nikkei που ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 33.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 1990.

Ο ιαπωνικός δείκτης κερδίζει 1,90% στις 33.051 μονάδες καταγράφοντας σήμερα νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Ανοδικά κινείται και ο Topix με κέρδη 1,14%.

Στο μεταξύ, οι συναλλαγές διεξάγονται στον απόηχο της σημερινής απόφασης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει βασικό της βραχυπρόθεσμο επιτόκιο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο στην προσπάθεια της να τονώσει την οικονομία.

Συγκεκριμένα, η PBOC μείωσε το επταήμερο επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς στο 1,9% από 2%, εισφέροντας 2 δισ. γουάν μέσω των επταήμερων repos της.

Αυτή είναι η πρώτη τέτοια κίνηση της κεντρικής τράπεζας από τον Αύγουστο και ακολουθεί τις μεγαλύτερες τράπεζες της περιοχής που μείωσαν τα επιτόκια καταθέσεων την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι υπάρχει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 0,12% και ο Shenzhen Component ενισχύεται κατά 0,3%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημειώνουν άνοδο ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε 15 μήνες.

Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng συνεχίζει το κερδοφόρο σερί τεσσάρων ημερών με κέρδη 0,15%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,17%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article