16.7 C
Athens
30 April - 2024

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, συνεχίζει σε υψηλά 33 ετών ο Nikkei

Must read

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το κλείσιμο των δεικτών της Wall Street σε υψηλό 13 μηνών χθες με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα επιλέξει να μην προχωρήσει και σε νέα αύξηση των επιτοκίων της σήμερα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,5% στις μονάδες 33.517,08 μονάδες, συνεχίζοντας την πορεία του σε υψηλά 33 ετών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,3%. Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία και Ινδονησία.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 4% τον Μάιο από το 4,9% του προηγούμενου μήνα. Αν και έχει υποχωρήσει σημαντικό από το υψηλό του 9,1% που σημείωσε τον περασμένο Ιούνιο, ο πληθωρισμός παραμένει διπλάσιος του στόχου του 2% της Fed.

Η τελευταία μέτρηση έχει ενισχύσει τις ελπίδες ότι η Fed θα αποφύγει να αυξήσει για ακόμα μια φορά τα επιτόκια της στη συνεδρίαση της που ολοκληρώνεται σήμερα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η κεντρική τράπεζα θα κρατά στάση αναμονής, μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της από τον Μάρτιο του 2022.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article