16.6 C
Athens
28 April - 2024

«Βόμβα»: Αλλάζει χέρια η Tesla;

Must read

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην για την μεγάλη Tesla. Η εταιρεία – θαύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πέτυχε σε ελάχιστο χρόνο κάτι που προσπαθούν να πετύχουν κάποιες άλλες «παραδοσιακές» εταιρείες δεκαετίες τώρα, ήδη νιώθει τις επιπτώσεις της έντονης αλλά αναμενόμενης αντίδρασης του κλασσικών αυτοκινητάδων. Δηλαδή των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας που πλέον παράγουν ακόμα και καλύτερα από την Tesla ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ υπερέχουν πολύ στο after της πώλησης, αφού -απλά- την ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά.

Η Tesla λοιπόν, αφήνει το… μονογονεϊκό μάρκετινγκ του Ιλον Μασκ και ξεκινάει επένδυση σε διαφήμιση και στο άνοιγμα εκθέσεων. Όπως γίνεται παραδοσιακά.

Το «μπαμ» όμως φαίνεται να έρχεται από τις κινήσεις των τελευταίων δύο ετών και κυρίως από την «καθοδήγηση» της μετοχής της εταιρείας, μέσω της χωρίς ουσιαστικό νόημα αυξομείωσης των τιμών των αυτοκινήτων, με τις αντίστοιχες αυξομειώσεις της παραγωγής.

Με όλα τα παραπάνω, αναλυτές τονίσουν πως ο Ιλον Μασκ ετοιμάζει το έδαφος για νέο επενδυτή. Με λίγα λόγια να πουλήσει μεγάλο μέρος ή και εξολοκλήρου της μετοχές του από την εταιρεία που δημιούργησε.

Και ο επενδυτής αυτός, είναι από την υπάρχουσα αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας…

Η τρέλα της μετοχής TESLA

Το 2022, η μετοχή της Tesla βρέθηκε σε ανοδική πορεία, όμως οι δράσεις του CEO, Ιλον Μασκ, συνέβαλαν σε μία πτώση πάνω από 50% στην αξία της. Ο Μασκ αγόρασε το Twitter, χρησιμοποιώντας το ως μέσο για τη διακήρυξη των προσωπικών του απόψεων, κάτι που είχε αρνητικές συνέπειες για την Tesla. Παρά την πτώση της μετοχής, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το 2021, παραδίδοντας 1.31 εκατομμύρια οχήματα στην αγορά. Όμως

Η τελευταία περίοδος του 2022 ήταν πολύ δύσκολη για την εταιρεία, καθώς η πανδημία και η αυξημένη ανταγωνιστικότητα επηρέασαν τις πωλήσεις της.

Ωστόσο, οι ελπίδες για το 2023 είναι υψηλές. Με την επέκταση των υφιστάμενων εργοστασίων και την κατασκευή νέων, η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της.

Η παραγωγή του Cybertruck αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2023, ενώ ετοιμάζεται και η παραγωγή ενός νέου μικρότερου μοντέλου που θα κοστίζει περίπου $25,000. Αυτά, σε συνδυασμό με την έναρξη παραγωγής του ημιφορτηγού της, αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις της…

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, οι οποίες μόνο κακό δε θα κάνουν στην εταιρεία, αφού θα μπει ζεστό χρήμα για νέες επενδύσεις και το σημαντικότερο, αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Tesla: Την εμπειρία, η οποία άμα συνυπάρξει αρμονικά με την τεχνολογική δημιουργία που είναι η αιχμή του δόρατος στην Αμερικανική εταιρεία, τότε θα προκύψουν θαυμάσια αποτελέσματα…

Πηγή: newsauto.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article