25.2 C
Athens
8 May - 2024

Μεικτές τάσεις στην Ασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας στο επίκεντρο

Must read

Μικρές μεταβολές και μεικτές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές σήμερα στον απόηχο της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει στη μείωση δύο ακόμη βασικών επιτοκίων δανεισμού για πρώτη φορά σε δέκα μήνες στην προσπάθειά της να στηρίξει την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η κινεζική κεντρική τράπεζα μείωσε το αρχικό επιτόκιο του μονοετούς δανείου κατά 10 μονάδες βάσης από 3,65% σε 3,55% και μείωσε το επιτόκιο αρχικού δανείου πενταετούς διάρκειας κατά 10 μονάδες βάσης από 4,3% σε 4,2% — για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 0,28% ενώ ο Shenzhen Component κερδίζει 0,41%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε 0,5%.

Ο ιαπωνικός Nikkei ψαλίδισε τις απώλειες και πέρασε σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,17% ενώ ο Topix χάνει 0,36%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,32% διευρύνοντας τα κέρδη μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,34% και ο Kosdaq κατέγραψε οριακές απώλειες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alibaba που διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ ψαλίδισε τις απώλειες μετά τις “αιφνιδιαστικές” ανακοινώσεις του Ομιλου για αλλαγές στην ηγεσία της.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ο Eddie Wu αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου αντικαθιστώντας τον Daniel Zhang ενώ και για τη θέση του προέδρου ανακοινώθηκε ο Joe Tsai.

Ο Wu είναι ένας από τους συνιδρυτές της Alibaba και επί του παρόντος πρόεδρος των Taobao και Tmall Group ενώ ο ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, Tsai, είναι επί του παρόντος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article