17.8 C
Athens
17 May - 2024

Το εξωφρενικά γρήγορο ηλεκτρικό McMurtry Speirling πωλείται και (δεν) θέλεις να ξέρεις πόσο κάνει

Must read

Αν θυμάσαι, στο Goodwood Festival of Speed του 2023, στην διάσημη διαδρομή της έπαυλης του Λόρδου March βρέθηκε το McMurtry Speirling, ένα περίεργο mini batmobile σε εμφάνιση, πυραυλοκίνητο σε αίσθηση όχημα με ρόδες.

McMurtry Speirling

Η ανάβαση του στον λόφο έμοιαζε με video σε γρήγορη ταχύτητα και ο χρόνος του έμοιαζε με ρεκόρ που πλέον θα μπορούν να καταρρίψουν εξωγήινοι με αστρική τεχνολογία του μέλλοντος. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί, άλλα τόσο υπερβολικά, άλλα ακόμη περισσότερο, σε όλες τις άλλες δοκιμές του McMurtry από YouTubers και αυτοκινητικούς influencers.

Τώρα μπορείς και εσύ να νιώσεις τα 3 G όταν στρίβει αυτή η περίεργη κατασκευή των 1.000 κιλών με ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.000 ίππους και την επαφή τους με την άσφαλτο διατηρεί ένας ανεμιστήρας στο πίσω μέρος. Μπορείς αν αγοράσεις του McMurtry Speirling PURE που είναι η έκδοση του αυτοκινήτου που είδαμε στο Goodwood αλλά αναβαθμισμένη και έτοιμη για τον κόσμο εκεί έξω.

McMurtry Speirling

Βεβαίως ο κόσμος εκεί έξω δεν είναι και πολύ έτοιμος για τέτοια αυτοκίνητα που είναι μεν road legal, είναι όμως τόσο άβολα και κυρίως τόσο αταίριαστα για να βγαίνεις από την Πέτρου Ράλλη στο ποτάμι και να μπαίνεις Αττική οδό στις εννέα το πρωί. Πέραν τούτου είναι και το 1.147.000 ευρώ που κοστίζει το McMurtry Speirling PURE που δεν κάνουν τον πολύ κόσμο έτοιμο για αυτό.

McMurtry Speirling

Αναβαθμισμένο και για αγώνες

Ωστόσο η εταιρεία λέει πως η έκδοση PURE περιλαμβάνει πολλές αναβαθμίσεις σε σχέση με το αυτοκίνητο που είδαμε στο Goodwood. Πράγμα που ακούγεται πολύ ενδιαφέρον αν δεις το video παρακάτω γιατί μοιάζει η επόμενη αναβάθμιση μετά από αυτό να είναι η απογείωση.

Ο ανεμιστήρας που διώχνει τον αέρα κάτω από το αυτοκίνητο και το καθιστά κολλημένο σαν βεντούζα στο οδόστρωμα είναι 15% πιο αποτελεσματικός και 14% ελαφρύτερος, όπως 15% ελαφρύτερα είναι και τα πλαϊνά πτερύγια.

Διαθέτει επίσης καλύτερη απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων, καλύτερη τεχνολογία μπαταριών, αναθεωρημένο πλαίσιο που εξοικονομεί 4% σε μάζα, αναβαθμισμένα αεροδυναμικά στα φτερά και στο κάτω μέρος του αμαξώματος, νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική 35% ελαφρύτερη από πριν και φαρδυτερα ελαστικά για καλύτερη πρόσφυση.

Το McMurtry Speirling PURE θα εντάσσεται στην κατηγορία GT1 που μπορεί να μην σου λέει και πολλά αν δεν παρακολουθείς αγώνες, γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η GT3 ας πούμε, είναι όμως μια κατηγορία που γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει πιο πελατειακό χαρακτήρα, καθώς αφορά εξωπραγματικά αυτοκίνητα κατά βάση. Μερικά από αυτά είναι η McLaren F1, το Dodge Viper, η Corvette C6R και άλλα που έχουν περάσει από την GT κατηγορία του Le Mans στο παρελθόν.

Πηγή: topgeargreece.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article