20.5 C
Athens
5 May - 2024

Νέο επίδομα 1600 ευρώ από δήμους – Ποιους αφορά

Must read

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014 – 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5068870, σύμφωνα με την Α.Π.: 797-29/03/2021 (ΑΔΑ: ΨΜΜΥ7Λ9-ΛΨΩ) Απόφαση Ένταξης, καθώς και την 1η τροποποίηση της με Α.Π.: 2257-12/10/2022 (ΑΔΑ: 6ΠΖΓ7Λ9-ΩΛ8). Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)), στα πλαίσια της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Στο πλαίσιο της Πράξης ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή μέχρι 02/07/2023 και ώρα 23:59:59 με σκοπό να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων υποψηφίων ίσου με το πλήθος των ωφελούμενων που προβλέπονται στο άρθρο 2.1 της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προσαυξημένο κατά 25%.

Αποστολή Δικαιολογητικών: Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται μετά την υποβολή της αίτησης, το αργότερο μέχρι την λήξη υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ήτοι μέχρι και 02/07/2023 και ώρα 23:59:59. Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά (σε μορφή αρχείων.pdf), στην ηλεκτρονική διεύθυνση pedipeirou@gmail.com .

Ισχύει το ήδη υπάρχον κείμενο της από 21/04/2023 ανάρτησης στην ιστοσελίδα με θέμα: Πρόσκληση προς ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ στο πλαίσιο του Υποέργου 1 με τίτλο: «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ» της Πράξης με MIS 5068870 [πρόσβαση στο μενού επιλογών ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ / ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ]

Σκοπός του Έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πιστοποίησης σε 340 ανέργους τουλάχιστον αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου για να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες σε αντικείμενα και κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης για τη Περιφέρεια Ηπείρου. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν, νέες ή υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας στους δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) Ηπείρου σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης για τη Περιφέρεια Ηπείρου στο σύνολο της. Βασικός σκοπός είναι η βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, η ένταξη τους στην αγορά εργασίας καθώς και η εν γένει κοινωνική επανένταξη.

Η υλοποίηση των ενεργειών συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης όσο και πρακτικής άσκησης, καθώς και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν σύμφωνα με υπ’ αρ. πρωτ. 79732 (27-7-2020) (ΑΔΑ:6ΨΠΨ46ΜΤΛΡ-ΘΞΔ) έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ με θέμα «Πλαίσιο ποιοτικών προδιαγραφών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ)».

Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πιστοποίησης σε 340 ανέργους τουλάχιστον αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης προς 340 ωφελούμενους μέσω 3 ατομικών συνεδριών ανά ωφελούμενο.
Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης προς τους ωφελούμενους που αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προσανατολισμένα σε θεματολογία που έχει προκύψει σύμφωνα με την Μελέτη Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Η διάρκεια των θεματικών σεμιναρίων κατάρτισης είναι 200 ώρες θεωρία και 120 ώρες πρακτική άσκηση.
Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή από άλλο ισοδύναμο οργανισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016.
Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην Πράξη από την ΔΕΥΤΕΡΑ 24/04/2023.

Η Υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας συμμετοχής ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article