13.5 C
Athens
20 April - 2024

Τσιρώνης: Στόχος η απεξάρτηση από το λιγνίτη μέχρι το 2030

Must read

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στο ενεργειακό πεδίο ανέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η απεξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη, το πετρέλαιο και την εισαγόμενη ενέργεια. 

Ειδικά για το λιγνίτη, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε πως είναι άκυρο να τεθεί ο στόχος της άμεσης απεξάρτησης λέγοντας ωστόσο πως θα μπορούσε να μπει ένας στόχος με ορίζοντα το 2020 – 2030. 

Για τη μείωση των εισαγωγών, παρατήρησε πως είναι παράδοξο το ότι πραγματοποιούνται ενώ η Ελλάδα διαθέτει διπλάσια εγκατεστημένη ισχύ από την απαιτούμενη για την κάλυψη των αναγκών – ενώ για την εξάρτηση από το πετρέλαιο σημείωσε ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από 1490 βαρέλια ημερησίως ανά μονάδα ΑΕΠ, έναντι 900 της Νορβηγίας.

Στο ίδιο συνέδριο, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 50% στην ενεργειακή αγορά μέχρι το 2020, (όπως προβλέπεται στη συμφωνία με τους δανειστές), εάν δεν υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και έσοδα για τη ΔΕΗ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article