18.8 C
Athens
29 April - 2024

«Μαχαίρι» στον παγκόσμιο πλούτο – Ποιες χώρες έχασαν τα περισσότερα χρήματα

Must read

Μειωμένος για πρώτη φορά, μετά την οικονομική κρίση του 2008, εμφανίστηκε ο πλούτος των νοικοκυριών παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Credit Suisse, γεγονός που αποδίδεται στην άνοδο του πληθωρισμού και στην ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι περιουσίες των νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο υποχώρησαν κατά 2,4%, δηλαδή περίπου κατά 11,3 τρισ. δολάρια και διαμορφώθηκαν στα στα 454,4 τρισ.

Πτωτικά όμως κατά 3,5 εκατ. κινήθηκε και ο αριθμός των εκατομμυριούχων και πλέον ανέρχονται σε περίπου 59,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των περιουσιών έγινε αισθητό στα νοικοκυριά της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, τα οποία έχασαν συνολικά 10,9 τρισ. δολάρια.

Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το 2022 ήταν απλώς μια εξαίρεση και σε παγκόσμιο επίπεδο ο πλούτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 629 τρισ. δολάρια έως το 2027. Αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και για τον αριθμό των εκατομμυριούχων, που θα μπορούσε να φτάσει τα 86 εκατομμύρια μέσα στην επόμενη τετραετία.

Στα θέματα της ναυτιλιακής εταιρικής διπλωματίας, η οποία έχει ως στόχο την ταχύτερη επίλυση των διαφορών μέσω της εξισορρόπησης των δυνάμεων μίας ιδιωτικής ναυτιλιακής εταιρείας και μίας κρατικής αρχής, με διαφάνεια και σεβασμό στις διαδικασίες διαιτησίες και στις δικαστικές αρχές, αναφέρθηκε ο κ. Νεόφυτος Κουρτέσης, συνιδρυτής της πρωτοπόρου εταιρείας του κλάδου MarDiplo.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article