23.5 C
Athens
28 March - 2024

Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση από το μηδέν για τη ΝΔ

Must read

Αναδιοργάνωση από το μηδέν για τη ΝΔ είναι η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε πως «θα πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια αυτές τις 20 μέρες για να πείσουμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται τι θα γίνει στη ΝΔ, να μπούνε στον κόπο, μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους να σταματήσουν σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο». 

«Τα κόμματα και η κοινωνία έχουν πάρει διαζύγιο και ένας τρόπος για να γεφυρώσουμε αυτή τη σχέση η οποία έχει διαταραχθεί είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στα εσωτερικά των κομμάτων», πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανασυγκροτηθεί από το μηδέν οργανωτικά. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μία δομή που παραπέμπει στη δεκαετία του ’70. Έχω πει ευθέως ότι θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων, θα ξαναχτίσω τη Νέα Δημοκρατία οργανωτικά από την αρχή, λιτά, με μικρές δομές, όχι ακριβές και εφαρμόζοντας σκληρή αξιοκρατία και αξιολόγηση» τόνισε ενώ κατέληξε πως «η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα ιδρυτικό συνέδριο, ένα συνέδριο επανίδρυσης. Το συνέδριο, που θα γίνει την άνοιξη, θα πρέπει να ξαναδεί όλο το καταστατικό του κόμματος για να διορθώσει πολλές ατέλειες και θα είναι ένα συνέδριο το οποίο θα επαναπροσδιορίσει και θα εκσυγχρονίσει και την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, κάνοντας ένα γενναίο άνοιγμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα είναι ορφανές».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article