17.3 C
Athens
7 May - 2024

Ποιο τιμολόγιο ρεύματος θα είναι φθηνότερο: Το μπλε, το πράσινο ή το κίτρινο – Οσα πρέπει να γνωρίζετε

Must read

Αν ένα πράγμα μπορείτε να θεωρείτε από τώρα δεδομένο όσον αφορά στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος είναι οι μεγάλες διαφορές στις χρεώσεις από είδος λογαριασμού σε άλλο είδος λογαριασμού αλλά και από εταιρεία σε εταιρεία.

Από τις αρχές του επόμενου μήνα που θα αρχίζουν να εμφανίζονται τα νέα τιμολόγια με τα πολλά χρώματα -πράσινα, πορτοκαλί, κίτρινα και μπλέ- αναμένεται μεγάλη προσπάθεια από αρκετές εταιρείες να εκμεταλλευτούν την… ανακατοσούρα και να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Ευτυχώς για τους καταναλωτές, οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι ήρεμες.

Το φυσικό αέριο κινείται στην περιοχή των 40-50 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ στο χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, η χρέωση κυμαίνεται στα επίπεδα των 100-110 ευρώ παρουσιάζοντας μάλιστα μείωση τον Νοέμβριο συγκριτικά με τον Οκτώβριο.

Τι να περιμένουμε; Καταιγισμό προσφορών. Ήδη οι καταναλωτές δέχονται αλλεπάλληλες κλήσεις για να ανανεώσουν τα συμβόλαια που λήγουν και τους προσφέρονται από δωρεάν κιλοβατώρες μέχρι δωρεάν εγγραφές σε υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τι θα πρέπει να κάνει ο καταναλωτής; Να μην παρασύρεται από τα δώρα και να έχει στο μυαλό του δύο βασικές χρεώσεις: πόσο θα πληρώνει για το πάγιο και πόσο θα επιβαρύνεται για κάθε κιλοβατώρα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article