21 C
Athens
30 April - 2024

Καιρός: Έρχεται «πολικό ποτάμι» – Κρύο με παγερούς βοριάδες από την Κυριακή

Must read

Επιστρέφει και πάλι ο χειμώνας από το Σάββατο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με το κρύο αυτή τη φορά να αναμένεται να διαρκέσει παραπάνω από δύο ημέρες, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις βροχές που θα κάνουν την εμφάνισή τους το Σάββατο.

Στους χάρτες τους οποίους αναρτά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποτυπώνεται η κίνηση των δύο «ποταμών αέρα» που αναμένεται να φέρουν σημαντικές μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Κρύο και παγεροί βοριάδες την Κυριακή

«Ταυτόχρονα το πολικό ποτάμι θα κατεβάσει με τις μπλε αποχρώσεις την πολική μάζα νοτιότερα όπου συναντώντας τα νερά της Αδριατικής και του βορείου Ιονίου θα σχηματίσει ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα μας απασχολήσει από το Σάββατο και μετά.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο αναμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με αρκετές βροχές αλλά και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και πιο πολύ της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Παρατηρώντας τον ίδιο χάρτη μπορούμε να δούμε ότι το χαμηλό αυτό δεν θα μείνει για πολύ στην περιοχή μας μιας και τα ποτάμια αέρα που αναλύσαμε παραπάνω θα το οδηγήσουν γρήγορα προς τη Μαύρη θάλασσα και βορειότερα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή θα κατέβει ναι μεν κρύο με παγερούς βοριάδες η κακοκαιρία όμως σε ότι αφορά τις βροχές και τα χιόνια θα έχει φύγει μακριά μας με τον ήλιο να κυριαρχεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, ένας ήλιος όμως με δόντια.

Σε ανάλογο καιρικό μοτίβο θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας με αρκετό κρύο, από φαινόμενα όμως λίγα πράγματα» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο καιρός σήμερα 

Τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια και άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα  με το meteo την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται τοπικές βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου, του Αιγαίου και της Κρήτης. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 21-22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14-15 βαθμούς.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article