22.7 C
Athens
16 May - 2024

Κακοκαιρία Alexis: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά

Must read

Tο Σαββατοκύριακο,  η χώρα μας , αναμένεται να επηρεαστεί από την  κακοκαιρία «Alexis», όπως την ονόμασαν οι μετεωρολόγοι στην Ιταλία, φέρνοντας πολύ αισθητή και απότομη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στην Αθήνα χαρακτηριστικά, από τους 21 περίπου βαθμούς που έχουμε τώρα, θα πέσει στους 14!

Η αλλαγή του καιρού, θα είναι εντυπωσιακή, αλλά όχι επικίνδυνη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις ανέμους- ως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο- ενώ «αναμενόμενα είναι και τα χιόνια». Η θερμοκρασία θα σημειώσει ενδεικτικά στην Αθήνα πτώση από τους 21 στους 14 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός «θα γλυκάνει» για λίγο.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook πως έρχεται σκανδιναβικό κρύο, άνεμοι στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία “Alexis” φέρνει Σκανδιναβικό κρύο , ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας!

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο

-Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο,Δωδεκάνννησα.

-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά ,της νότιας Εύβοιας, των νησιών ,της Αττικής (νότια) , της θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.

-Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή

-Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνννησα

-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών.Εξασθένηση από το απόγευμα.

-Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

-Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς.Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα) .

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.

Y.Γ: Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Τρίτη-Τετάρτη νέα επιδείνωση

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως «επιμένει ο άστατος φθινοπωρινός καιρός και τις επόμενες ημέρες ενώ αρκετό κρύο με χιόνια στα βουνά θα μας έρθει από Σάββατο βράδυ και από βορρά προς νότο συνοδεία πολύ θυελλωδών βοριάδων»

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article