22.4 C
Athens
2 May - 2024

ΥΠΕΝ: Νέα μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ρεύματος – Ποιοι θα ωφεληθούν

Must read

Στοχευμένη οικονομική στήριξη για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος περισσότερων από 730.000 νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενισχύσεις καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024. Ειδικότερα, για τον Ιανουάριο η οικονομική στήριξη διαμορφώνεται σε 26 ευρώ/MWh και για τον Φεβρουάριο σε 18 ευρώ/MWh, αντιστοίχως, για το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, με τις ενισχύσεις αυτές απορροφάται το σύνολο (100%) του αυξημένου κόστους, σε σχέση με τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

ΥΠΕΝ: Η ανακοίνωση για τα μέτρα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, στοχευμένη, οικονομική ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που αφορούν σε πάνω από 730.000 νοικοκυριά, ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024. Ειδικότερα, για τον Ιανουάριο η οικονομική ενίσχυση διαμορφώνεται σε 26 ευρώ/MWh και για τον Φεβρουάριο σε 18 ευρώ/MWh, αντιστοίχως, για το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις παραπάνω ενισχύσεις απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους, όπως αυτό προκύπτει από τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.»

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article