17.1 C
Athens
28 April - 2024

Καιρός: Εβδομάδα λασποβροχών με νοτιάδες… και 20άρια – «Πρόσω ολοταχώς» για ηλιόλουστο τριήμερο

Must read

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα θα κυλήσει με τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, μεταφορά σκόνης και βροχερό καιρό στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.

Την Τρίτη θα βρέξει ξανά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Άστατος καιρός με κάποιες τοπικές βροχές ή μπόρες την Τετάρτη στα ηπειρωτικά και την Πέμπτη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ανοιξιάτικο θα είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας χωρίς καιρικά θέματα σε στεριά και θάλασσα.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα:

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη έως 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article