21.7 C
Athens
28 April - 2024

Καιρός: «Ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού» – Οι προγνώσεις των ειδικών για το τριήμερο – Που αναμένονται βροχές

Must read

Με μικρή αλλά αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας όπως επίσης και ανέμους που θα πνέουν από 3-6 μποφόρ αναμένεται να κυλήσει ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ο καιρός το Σάββατο

Μάλιστα, η ΕΜΥ τονίζει πως το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πρέπει να περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή 17 Μαρτίου, η ΕΜΥ υπογραμμίζει ότι θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων», τονίζει από τη μεριά του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι)».

«Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ)», επισημαίνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε ότι ο καιρός θα είναι καλός την Κυριακή (17/03) και την Καθαρά Δευτέρα (18/03).

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ήπιο και ανοιξιάτικο καιρό» παρά τις καιρικές αστάθειες που συνήθως υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article