20.4 C
Athens
1 May - 2024

MyAADE app: Όλη η εφορία στο κινητό μας – Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για πληρωμές και έλεγχο οφειλών

Must read

Σε εφαρμογή μπήκε η νέα ψηφιακή εφαρμογή της MyAADE app, μέσω της οποίας ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί από το κινητό του να πληρώνει φόρους και τέλη με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS ή με κάρτα, να ειδοποιείται με εξατομικευμένα μηνύματα για τις υποχρεώσεις του προς την εφορία και τις πληρωμές που λήγουν, να διαχειρίζεται αιτήματα και ραντεβού, να έχει άμεση πρόσβαση στον προσωπικό του λογαριασμό, να διαχειρίζεται αιτήματα και ραντεβού.

Το My aadea pp είναι ήδη διαθέσιμο σε σύστημα IOS και android και… λύνει τα χέρια των φυσικών προσώπων σε πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπληρωθεί με υπηρεσίες για νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Το νέο application θα δίνει τη δυνατότητα προσωποποιημένων ενημερώσεων στους πολίτες – φορολογούμενους για φορολογικές υποχρεώσεις που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους. Για παράδειγμα, όταν βγαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα λαμβάνουν όλοι μια ειδοποίηση ότι ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά.

Ωστόσο αν κάποιος φορολογούμενους δεν σπεύσει να πληρώσει και πλησιάζει ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, τότε θα λαμβάνει προσωποποιημένο μήνυμα για την υποχρέωσή του που λήγει, ώστε να σπεύσει να πληρώσει και να γλιτώσει τέλη και προσαυξήσεις.

Επίσης ο φορολογούμενος θα μπορεί να πληρώσει μέσω της εφαρμογής με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS ή με κάρτα χρεωστική τους φόρους του και τα τέλη που οφείλει, όπως για παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι δυνατότητες που θα έχει ο φορολογούμενος

Tο myaadeapp είναι «το πρώτο ψηφιακό βήμα για να περάσουμε στην ΑΑΔΕ της νέας γενιάς. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης θα έχει:

  • Πρόσβαση στον φορολογικό λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο για πληροφόρηση σχετικά με τρέχουσες φορολογικές οφειλές και ποσά επιστροφών
  • Αμεσες ασφαλείς πληρωμές οφειλών, απευθείας από την εφαρμογή, μέσω IRIS ή με κάρτα
  • Διαχείριση στοιχείων επικοινωνίας και δήλωση IBAN για επιστροφές φόρου
  • Παρακολούθηση και διαχείριση Αιτημάτων και Ραντεβού
  • Πρόσβαση στα «Μηνύματά μου» για λήψη και διαχείριση εξατομικευμένων μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ
  • Εξειδικευμένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολίτες, επιτηδευματίες και φοροτεχνικούς, καθώς και εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις
  • myWallet, για προσθήκη και αποθήκευση βασικών εγγράφων, όπως Στοιχεία Μητρώου, Φορολογική Ενημερότητα, Τέλη Κυκλοφορίας και πιστοποιητικά για εύκολη πρόσβαση
  • Αμεση πρόσβαση στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ για εύκολο σκανάρισμα και έλεγχο αποδείξεων
  • Δυνατότητα quick login με χρήση PIN ή και βιομετρικών, επιλογή γλώσσας (ελληνικά/αγγλικά) και χρωματικού θέματος εφαρμογής
  • Εντοπισμός υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε χάρτη με δυνατότητα Geolocation και προβολή στοιχείων επικοινωνίας
  • Δυνατότητα Tap-To-Call στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ

Σε δεύτερο χρόνο η εφαρμογή θα διεκπεραιώνει και πιο περίπλοκες πράξεις για επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, όπως την έκδοση τιμολογίων και δελτίων αποστολής στο κινητό, ώστε ο μέσος πολίτης να έχει την ακτινογραφία των φορολογικών του υποχρεώσεων και να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article