23.9 C
Athens
3 May - 2024

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες καταβολής – Τι ισχύει για μισθωτούς, μη μισθωτούς και αναδρομικά

Must read

Ο ΕΦΚΑ, ανακοίνωσε  με επίσημο τρόπο, πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Η αρχή θα γίνει στις 26 Μαρτίου με την πληρωμή των συντάξεων σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την ίδια μέρα θα μπουν και οι επικουρικές συντάξεις σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Όλες οι υπόλοιπες πληρωμές αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Απριλίου

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ

Τρίτη 26 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 22/3

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Πέμπτη 28 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 27/3
Επικουρικές συντάξεις

Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

Τρίτη 26 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 22/3

Μισθωτοί (Δημοσίου τομέα)

Πέμπτη 28 Μαρτίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 27/3

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά

Αναδρομικά ακόμη και 54 μηνών, που κυμαίνονται μεταξύ 1.600 και 5.000 ευρώ, αλλά και αύξηση στη σύνταξή τους αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα τέλη Μαρτίου χιλιάδες συνταξιούχοι από τον επανυπολογισμό των συντάξεων από τον νόμο Κατρούγκαλου και από τον νόμο Βρούτση.

Όπως είναι γνωστό από 1/1/2019 όλες οι παλαιές  υπολογίστηκαν εκ νέου με τα νέα (τότε) μειωμένα ποσοστά του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Έτσι δημιουργήθηκε η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» για σχεδόν 1 εκ. συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους υψηλότερες συντάξεις αλλά και αναδρομικά ποσά. Αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι όπως αυτοί των ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους τόσο από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και από τον νόμο Βρούτση.

Όσοι περιμένουν αυξήσεις από τον επανυπολογισμό θα τις πάρουν με αναδρομικά άνω των τεσσάρων ετών, 54 μηνών έως τον Απρίλιο (Οκτώβριος 2019 – Απρίλιος 2024). Στους «τυχερούς» συγκαταλέγονται επίσης συνταξιούχοι με παράλληλο χρόνο ασφάλισης, όπου ο επανυπολογισμός θα οδηγήσει σε προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article