22.4 C
Athens
27 April - 2024

Ποιοι παίρνουν 817 ευρώ για 15 μήνες – Η αίτηση

Must read

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες», καθώς έχουν ήδη καλυφθεί 4.750 θέσεις, δηλαδή 95% του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων θέσεων.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων, «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία.

Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Τα προγράμματα επιδότησης εργασίας της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η αίτηση

Όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε α) μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr), είτε β) μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article