17.3 C
Athens
2 May - 2024

Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA και EQB

Must read

Με εντυπωσιακό αμάξωμα SUV, πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση οι EQA και ΕQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές. Διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και συστήματα υποβοήθησης.

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel οι EQA και EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς.

Οι μηχανικοί της Mercedes μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα, εφαρμόζοντας αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Με τη λειτουργία Plug & Charge οι κάτοχοι μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA και EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη.

Από το 2022, η παραγωγή σε όλα τα ιδιόκτητα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων και van της Mercedes παγκοσμίως διεξάγεται με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα εργοστάσια στο Ράστατ (Γερμανία) και το Κέτσκεμετ (Ουγγαρία), που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των EQA και EQΒ, καθώς και τα εργοστάσια μπαταριών στο Kamenz (Σαξονία) και στο Jawor (Πολωνία). Επιπλέον, η Mercedes έχει καταστήσει την παραγωγή κυψελών μπαταρίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα βασική απαίτηση για τους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών από την παραγωγή μιας κυψέλης κατά περίπου 30%. Περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα επιδιώκεται μέσω της μείωσης των εκπομπών στο υλικό των καθόδων και της χρήσης ανανεώσιμων ενεργειών στην παραγωγή και την επεξεργασία των πρώτων υλών.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article