20.7 C
Athens
29 April - 2024

Ο καιρός της Παρασκευής: Παραμένει αίθριος και ζεστός – Νέα επίσκεψη αφρικανικής σκόνης

Must read

Ο καιρός της Παρασκευής, θα παραμείνει αίθριος με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές, για την εποχή, ενώ θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo,  αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα νότια τμήματα της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 30, στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 28, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο 13-14/04. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών  ωρών της Πέμπτης 11/04.

 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article