20.7 C
Athens
29 April - 2024

Ο καιρός της Δευτέρας: Θα «χτυπήσει» κόκκινο η θερμοκρασία – Έως και 32°C θα «δείξει» ο υδράργυρος

Must read

Τη Δευτέρα, το καλοκαίρι εν μέσω άνοιξης θα διατηρηθεί και μάλιστα θα κορυφωθεί, καθώς το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν, ίσως και να ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός από το πρωί σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές

Το μεσημέρι και ενώ ο ήλιος θα κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Μέχρι το βράδυ, η συννεφιά στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά περιόδους πυκνή, ενώ θα επεκταθεί ανατολικότερα, με αραιή συννεφιά να καλύπτει και τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου, πλην των Δωδεκανήσων.

Η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή. Έως 31 στα δυτικά και βόρεια, 32 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 28 – 29 οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου βόρειοι, το πρωί 4 – 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσουν. Μεταβλητοί στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, που θα στραφούν σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αραιή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς, βόρειοι που θα στραφούν σε νότιους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια να επικρατεί από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας, και αραιή νέφωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 30 βαθμούς, με ήπιους νοτιάδες στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article