28.5 C
Athens
16 June - 2024

Τέλος το μπουκαλάκι με ελαιόλαδο στα εστιατόρια λόγω ανατιμήσεων – Πλέον ψεκαστήρες στα τραπέζια

Must read

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά παραμένουν προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην καθημερινότητα. Η τιμή του ελαιόλαδου από την στιγμή που ξεκίνησε την ανοδική της πορεία στην τιμολόγηση, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά 63,7% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καθιστά τον «υγρό χρυσό» σε «πρωταθλητή» των ανατιμήσεων στη χώρα μας.

Εξαιτίας λοιπόν της υψηλής τιμής του ελαιόλαδου, είναι πιθανό οι ταξιδιώτες από κράτη του εξωτερικού που επισκέπτονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους, να μην βρουν στο τραπέζι του εστιατορίου το κλασσικό μπουκάλι με το ελαιόλαδο, που παραδοσιακά συνόδευε το γεύμα τους.

Συγκεκριμένα, το ανοδικό «ράλι» στο κόστος του ελαιόλαδου αναγκάζει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων να μην προμηθεύονται συσκευασίες για όλα τα τραπέζια, αλλά να τις μειώνουν ή να μην υπάρχουν καθόλου. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αντικατέστησαν το μπουκάλι με… ψεκαστήρα.

Οι «αλυσιδωτές» ανατιμήσεις στο λάδι επηρεάζουν σημαντικά και τον τιμοκατάλογο των φαγητών στα εστιατόρια. Η απουσία φιάλης με ελαιόλαδο από τραπέζια καταστημάτων εστίασης μπορεί να οδηγήσει την επιχείρηση σε πρόστιμο που φθάνει τα 500€.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article