13 C
Athens
20 April - 2024

H Statoil θα κατασκευάσει στη Σκωτία το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο

Must read

Η νορβηγική Statoil προχώρησε σε συμφωνία προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον πυθμένα ανατολικά της Σκωτίας προκειμένου να υλοποιήσει πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο, το πρώτο του είδους του διεθνώς.

Το σχέδιο Hywind θα αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες των έξι μεγαβάτ που θα στηρίζονται σε σωλήνες από χάλυβα στο βυθό, περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη Peterhead, εξηγεί η ανακοίνωση της νορβηγικής εταιρίας ενέργειας σύμφωνα με το Bloomberg.

Το βρετανικό Crown Estate έδωσε την άδεια για την εκμίσθωση, μια κίνηση που επιτρέπει στην Statoil να ξεκινήσει την κατασκευή. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, ενώ οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν το 2017.

Οι παράκτιες ανεμογεννήτριες επιτρέπουν την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στα βαθιά νερά, γεγονός που θα ανοίξει τη βιομηχανία σε περιοχές όπως η Ιαπωνία και η χώρες της Μεσογείου. Η Statoil εγκατέστησε μια παράκτια ανεμογεννήτρια ανοικτά της Νορβηγίας το 2009 προκειμένου να διεξάγει δοκιμές. Ωστόσο το πρότζεκτ Hywind θα είναι το πρώτο που θα περιλαμβάνει μια σειρά πλωτών ανεμογεννητριών.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article