16.1 C
Athens
26 April - 2024

Ενεργειακός κολοσσός μετά τη συμφωνία General Electric – Baker Hughes

Must read

Ένας ενεργειακός γίγαντας, με έσοδα άνω των 32 δισ. δολαρίων, δημιουργείται μετά τη συμφωνία μεταξύ της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου της General Electric (GE) και της Baker Hughes.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η GE θα ενσωματώσει τη μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νέα εταιρεία και παράλληλα θα συνεισφέρει 7,4 δισ. δολάρια, με την καταβολή έκτακτου μερίσματος 17,50 δολαρίων για κάθε μετοχή της Baker Hughes. 

Η νέα εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας έναν κολοσσό με πολλαπλά πλεονεκτήματα. Το 62,5% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ελέγχεται από την GE και το 37,5% από τους μετόχους της Baker Hughes, η οποία διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για να μπορούν οι εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου να αξιοποιούν στο έπακρον τα αποθέματά τους. Πέραν των υψηλών εσόδων, η δημιουργία της νέας εταιρείας θα δώσει τη δυνατότητα στους μετόχους να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση δαπανών και άλλες συνέργειες.

Επειδή η Baker Hughes έχει τη δυνατότητα να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις υπηρεσίες στις εταιρείες του κλάδου ενέργειας, η GE θα είναι σε θέση να αποκομίσει μόνο πλεονεκτήματα από την ανάκαμψη του κλάδου.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article