16.1 C
Athens
27 April - 2024

Εντυπωσιακό: Η πρώτη πόλη που θα χτιστεί πάνω στη θάλασσα

Must read

Την λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού φαίνεται πως βρήκαν οι  Gabriel Searle, Luke και Lourdes Crowley και Patrick White λαμβάνοντας μάλιστα τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό «Floating Cities».

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος του Seasteading Institute υπέγραψε με την κυβέρνηση της Γαλλικής Πολυνησίας μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή της πρώτης επιπλέουσας πόλης του κόσμου στ’ ανοιχτά των νησιών του Νότιου Ειρηνικού, αποσκοπώντας στο να έχει μια σε πλήρη λειτουργία αστική κοινότητα πάνω στη θάλασσα, έως το 2020.

 Πρόκειται για την λεγόμενη «Artisanopolis» αποτελείται από γεωμετρικές βάσεις, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κοινότητας. Κάθε τμήμα μπορεί να μετακινηθεί εύκολα με ένα ρυμουλκό, είτε μέσα στα όρια της πόλης είτε μεταξύ πόλεων. Η «Artisanopolis» είναι η συμπύκνωση της έννοιας «βιωσιμότητα» και της έννοιας «ανάπτυξη».

Γύρω από το όλο σύμπλεγμα, ένας κυκλικός κυματοθραύστης συμβάλλει στον έλεγχο υψηλών κυμάτων και ανέμων.

Η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας βασίζεται σε βυθισμένες τουρμπίνες οι οποίες λειτουργούν με τα κύματα, καθώς και σε σειρά ηλιακών πάνελ.

Υγροπονικά θερμοκήπια προσφέρουν φρέσκα τρόφιμα και μονάδες αφαλάτωσης, πόσιμο νερό.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article