30.6 C
Athens
22 June - 2024

Bravo Sustainability Awards 2017: Βραβεύτηκε η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος για την ανθρωπιστική της δράση στο Βόρειο Αιγαίο

Must read

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο, συμμετείχε στα Bravo Sustainability Awards 2017 και βραβεύτηκε στην κατηγορία “Bravo Society” για την διάθεση ναυαγοσωστικού σκάφους στο κράτος με σκοπό την διάσωση προσφύγων.

Στην φετινή εκδήλωση του θεσμού που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Δημιουργούμε Όλοι Μαζί την Ελλάδα του Αύριο», παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και αναδείχθηκαν μέσω ενός καινοτόμου διαλόγου μεταξύ 200 κοινωνικών εταίρων και πάνω από 10.000 ενεργών πολιτών γεγονός που καταδεικνύει πως οι Έλληνες επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο και αναζητούν τις πρωτοβουλίες για να το καταφέρουν.

Ο κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΠΠ Α.Ε. παρέλαβε σε θερμό κλίμα και καταχειροκροτούμενος το βραβείο της τιμητικής αυτής διάκρισης.

«Η μαρτυρία καθενός εκ των 1868 ανθρώπων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ που διασώθηκαν από το πλήρωμα του ΑΙΓΙΣ Ι, οι έμπρακτες και δημόσιες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης της τοπικής κοινωνίας της Χίου και των Οινουσσών αλλά και σύσσωμης της Λιμενικής Αρχής, ήταν η επιβράβευση στην απόφασή μας να προσφέρουμε σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Πολυχρονόπουλος.

H απόφαση για τη διάθεση του ΑΙΓΙΣ Ι που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση μεγάλων περιστατικών ρύπανσης, προήλθε από την ανάγκη για επικουρική δράση στην σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διάσωση των προσφύγων. Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος, κινητοποίησε το πλοίο σε μια διαφορετική αποστολή συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ελληνική ναυτιλία.

«Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στην μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που μετέτρεψε τη θάλασσα της χώρας μας σε μια θανάσιμη παγίδα για χιλιάδες ανθρώπους. Πέρα από την επιθυμία μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτό το ταξίδι απόγνωσης που αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν, υπήρχε και η υποχρέωση ως ελληνική εταιρεία να βοηθήσουμε τη χώρα μας η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις όλων των εποχών.» πρόσθεσε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Η ανθρωπιστική επιχείρηση του ΑΙΓΙΣ Ι, από τις 26 Δεκεμβρίου 2015 έως 15 Φεβρουαρίου 2016 είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση, παροχή πρώτων βοηθειών, ψυχολογική στήριξη και ασφαλή μεταφορά στα κέντρα καταγραφής στην Χίο, 1868 συνανθρώπων μας από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά, πάντα σε άριστη συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή Χίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην περιοχή δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής ενώ η παρουσία του καλλιέργησε ένα αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία της Χίου και των Οινουσσών, τη Λιμενική Αρχή και τις άλλες Ανθρωπιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν επίσημα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός Bravo εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 και αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αναπτύσσονται στη χώρα μας από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών και προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article