24.7 C
Athens
29 March - 2024

Αγώνας με 280 μοτοσικλέτες σάρωσε παραλία των Caretta caretta

Must read

Εταιρεία που οργανώνει μηχανοκίνητους αγώνες ταχύτητας υποστηρίζει ότι είχε όλες τις απαιτούμενες άδειες για να αφήσει 280 μοτοσικλέτες να «οργώσουν» προστατευόμενη παραλία της Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, καταγγέλλει η οργάνωση Αρχέλων.

Ο νότιος Κυπαρισσιακός κόλπος στην Ηλεία και τη Μεσσηνία αποτελεί πολύτιμο παράκτιο οικοσύστημα με αμμόλοφους, και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάνω από 1000 φωλιές της απειλούμενης θαλάσσιας χελώνας. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και όροι για την προστασία της περιλαμβάνονται σε ειδικές αλλά και γενικές διατάξεις της νομοθεσίας, επισημαίνει η οργάνωση.

ΑΡΧΕΛΩΝ

«Ο αγώνας ταχύτητας διοργανώθηκε από την εταιρεία Hellas Rally, η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι η φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει την παραλία και τους αμμόλοφους. Παρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν βάσει της νομοθεσίας, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι έχουν λάβει σχετική έγκριση από την αρμόδια περιφέρεια, το αρμόδιο δασαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας» αναφέρει ο Αρχέλων.

Επικαλούμενη πληροφορίες ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί, η οργάνωση ζητά «να εξαιρεθεί κατεπειγόντως το τμήμα της προστατευόμενης παραλίας και των αμμολόφων από τη διαδρομή αυτή για λόγους προστασίας της φύσης βάσει της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, του άρθρο 13 του νόμου της βιοποικιλότητας, και των μέτρων της Υπουργικής Απόφασης που ισχύει από τον Μάιο του 2016 για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article