18.4 C
Athens
1 May - 2024

Credit Suisse: Τέλος η χρηματοδότηση νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Must read

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει πλέον νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας αντιμετωπίζει αυξημένες προσκλήσεις για να υποστηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής. “Η τράπεζα αποφάσισε να μην παρέχει πλέον καμία μορφή χρηματοδότησης που να σχετίζεται ειδικά με την ανάπτυξη νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελβετικής τράπεζας πριν από μια διάσκεψη επενδυτών.

Η Credit Suisse αναγνωρίζει το “μερίδιο των ευθυνών της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αλλαγής του κλίματος”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις συνομιλίες για το κλίμα της ΟΗΕ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ζήτησε μια “μετάβαση ολόκληρης της οικονομίας”, συμπεριλαμβανομένων σαφών ανακοινώσεων από τις εταιρείες σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους.

Ο Carney, που διορίστηκε πρόσφατα ως Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και τη Χρηματοδότηση, δήλωσε ότι οι εταιρείες “πρέπει να επιβραβεύονται ή να τιμωρούνται αν βρίσκονται στο σωστό ή λάθος μέρος της ιστορίας της μετάβασης”.

Η Credit Suisse δεσμεύθηκε επίσης να διευρύνει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη “οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ανθεκτικότητας στο κλίμα”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article