16.2 C
Athens
5 May - 2024

Πρωτοβουλία της Jeep για μείωση της χρήσης χημικών και νερού στα εργοστάσιά της

Must read

Η Jeep, αναζητώντας τρόπους να υποστηρίξει την προστασία του περιβάλλοντος, βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους της για την προστασία των υδάτινων πόρων. Στη μονάδα παραγωγής στο Warren, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, μείωσε σταδιακά τη χρήση χημικών, αλλά και τη χρήση νερού. Εκτός από το συνολικά χαμηλότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα του εργοστασίου, λόγω αυτών των ενεργειών, παράλληλα αυξήθηκε κατακόρυφα η δυνατότητα ανακύκλωσης του νερού που χρησιμοποιείται σε διάφορες φάσεις της παραγωγής.

Για να γίνει εμφανές το κέρδος από αυτές τις πρακτικές, στην είσοδο του εργοστασίου δημιουργήθηκε ένα ενυδρείο χωρητικότητας 375 λίτρων, το οποίο τροφοδοτείται από το νερό που έχει πριν χρησιμοποιηθεί στη μονάδα παραγωγής. Το νερό είναι απολύτως κατάλληλο για να φιλοξενήσει μια πλούσια συλλογή ψαριών που απολαμβάνουν να βλέπουν οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του εργοστασίου. Κίνηση που δείχνει την καθαρότητα του νερού.

Ανάλογες πρωτοβουλίες για την μείωση του αποτυπώματος στο περιβάλλον χρησιμοποιούνται και σε άλλα εργοστάσια του ομίλου FCA. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ινδία, η FCA ανέλαβε πρωτοβουλίες για την προστασία των υδάτινων πόρων και την παροχή ύδρευσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ο όμιλος βοήθησε 144 σχολεία στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 18.700 μαθητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης που βελτίωσαν δραστικά τις συνθήκες υγιεινής.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article