17.9 C
Athens
17 May - 2024

Διατηρεί η Ρωσία το τρέχον επίπεδο πετρελαϊκής παραγωγής και το 2015

Must read

Η Ρωσία θα διατηρήσει το τρέχον επίπεδο πετρελαϊκής παραγωγής και το 2015, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος συμφώνησε με τα μέλη του OPEC ότι οι αγορές πετρελαίου θα διορθωθούν μόνες τους.

«Σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε τους υφιστάμενους όγκους παραγωγής του 2014 (και το επόμενο έτος) χωρίς καμία αύξηση ή μείωση», τόνισε ο Novak σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου στο Κατάρ. «Θα το διατηρήσουμε αμετάβλητο».

Ο Novak στη συνέχεια δήλωσε ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες μπορεί να επανεξετάσουν κάποια επενδυτικά projects, λόγω της απότομης πτώσης των πετρελαϊκών τιμών από το καλοκαίρι.

«Η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να υποχωρήσει αυτόματα λόγω των χαμηλών τιμών και της απόφασης των πετρελαϊκών εταιρειών να παγώσουν κάποια από τα επενδυτικά projects για κάποιο διάστημα. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό», δήλωσε.

O Novak τόνισε ότι είχε συναντηθεί με ορισμένους υπουργούς Πετρελαίου χωρών του OPEC, του οποίου η Ρωσία δεν είναι μέλος, πριν από τη συνάντηση του Οργανισμού στα τέλη Νοεμβρίου.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη συνεδρίαση, κατέληξαν ότι η κατάσταση θα διορθωθεί μόνη της με βάση το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης», υπογράμμισε. «Συμφωνήσαμε σε αυτό».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article