Συνεχίζει τις έρευνες για αέριο στην Αν. Θράκη η καναδική Valeura Energy

Επιτυχή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γεώτρησης σε δοκιμαστικό πεδίο στην Ανατολική Θράκη, η καναδική πετρελαϊκή Valeura Energy Inc.

Σύμφωνα με το Natural Gas Europe, το Gurgen-2 είναι σε θέση να παράξει κατά μέσο όρο περί τα 3 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως (μεικτά).

Η καναδική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ήδη 3 ερευνητικές γεωτρήσεις με στόχο την εξόρυξη φυσικού αερίου στην περιοχή Osmanli, εντός του γ’ τριμήνου του 2014, σε εκτάσεις που ανήκουν στο joint venture Thrace Basin Natural Gas (Turkiye) Corporation (TBNG) και Pinnacle Turkey Inc (PTI), της οποίας το 40% ανήκει στην Valeura 40%.

Να σημειωθεί ότι, από τα συνολικά τρία συμβατικά πεδία, το Gurgen-1 ήταν το περισσότερο παραγωγικό, καθώς η μέση ημερήσια παραγωγή έχει αγγίξει τα 3,1 εκατ. κυβικά πόδια αερίου.

Το Gurgen-2, το πρώτο από τα δύο δοκιμαστικά πηγάδια στο πεδίο Gurgen, ξεκίνησε να εξορύσσεται στις 30 Νοεμβρίου του 2014 και οι εργασίες διήρκεσαν 14 ημέρες σε κάθετο βάθος 2.000 μέτρων εντός του σχηματισμού Osmancik. Το Gurgen-2 βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νοτιανατολικά του Gurgen-1.

Το δοκιμαστικό πηγάδι Gurgen-3 άρχισε να εξορύσσεται στις 3 Ιανουαρίου 2015 και βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νοτιανατολικά του Gurgen-2.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Valeura Energy κατέχει δικαιώματα σε 14 τοποθεσίες έρευνας και παραγωγής αερίου στην Τουρκία, ενώ πρόσφατα είδε την παραγωγή της στη χώρα να αυξάνεται από τα 164.000 κ.μ. ημερησίως σε 190.600 κ.μ.

 

You may also like...