15.3 C
Athens
27 April - 2024

Ο καιρός το Σάββατο: Άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας

Must read

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κατά περιόδους άστατος σε αρκετές περιοχές, όμως θα υπάρξουν και διαστήματα με ήλιο μέσα στη μέρα. Δεν θα επηρεαστεί όλη η χώρα με τον ίδιο τρόπο.
Άστατος θα είναι περισσότερο ο καιρός στα δυτικά και βόρεια, με βελτίωση το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα, θα είναι αρκετά διάσπαρτα και αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της χώρας τις μεσημβρινές ώρες.

Μέχρι το βράδυ, θα έχουν σταματήσει οι βροχές στις περισσότερες περιοχές, όμως αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας περιμένουμε εκ νέου, σημαντική επιδείνωση στο Ιόνιο, στη Μακεδονία καθώς και στην ανατολική κυρίως Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Το θερμόμετρο θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, 33 στη δυτική Ελλάδα και 33-34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 4-5, το βράδυ πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Και στο Αιγαίο με ένταση 3-5 τοπικά στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με λίγες τοπικές βροχές να σημειώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, στη συνέχεια μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και στα γύρω ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι. Ο καιρός θα παρουσιάσει εικόνα πρόσκαιρης βελτίωσης τις πρώτες βραδινές ώρες. Ωστόσο αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ. Θα ενισχυθούν όμως σημαντικά κατά τη διάρκεια της καταιγίδας τη νύχτα.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν από το πρωί το Ιόνιο, τη Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά βελτίωσης.

Αρκετή θα είναι η δροσιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με 29 βαθμούς στα βόρεια και 32-34 βαθμούς νοτιότερα Βορειοδυτικοί οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 3-5, στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ.

Τέλος τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, με αρκετό ήλιο και τοπικές βροχές το μεσημέρι στα βόρεια κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία, με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 32-34 βαθμούς και με βορειοδυτικό άνεμο στα πελάγη 3-5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article