19.2 C
Athens
8 May - 2024

Volvo ΕΧ30: Φωτογραφία του διέρρευσε κατά λάθος στο επίσημο site

Must read

Αν και η επίσημη παρουσίασή του είναι προγραμματισμένη και τον επόμενο μήνα, ένα λάθος που έγινε στην ιστοσελίδα της Volvo, μας αποκάλυψε πλήρως το νέο Volvo ΕΧ30. Προφανώς το λάθος έγινε άμεσα αντιληπτό και η εικόνα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της σουηδικής εταιρείας έπαψε να εμφανίζεται, όμως η “ζημιά” είχε γίνει. Η διαρροή της φωτογραφίας, έγινε μέσω του διαμορφωτή των μοντέλων στο site της εταιρείας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να “φτιάξουν” το μοντέλο που τους ενδιαφέρει όπως εκείνοι επιθυμούν.

Πώς το Volvo EX30 θα προστατεύει τους ποδηλάτες

Από την εικόνα που δείχνει το προφίλ του Volvo ΕΧ30, αντιλαμβάνεται κανείς πως το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο μοιράζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία με το ΕΧ90. Ωστόσο θα είναι σημαντικά μικρότερο σε διαστάσεις. Για την ακρίβεια, θα είναι μικρότερο ακόμη και από το XC40.

Δύο μεγέθη μπαταρίας

Το EX30 θα διαθέτει δύο επιλογές μπαταριών. Η βασική επιλογή θα έχει χωρητικότητα 51 kWh, ενώ θα διατίθεται και μια μπαταρία 69 kWh. Η τελευταία θα έχει αυτονομία έως και 480 χιλιόμετρα. Το EX30 θα έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε μοντέλο της Volvo μέχρι σήμερα, με στόχο τη μείωση κατά 25% σε σχέση με τα XC40/C40 Recharge. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως χάρη στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στη φάση της παραγωγής του.

Γιατί η Volvo θα αναπτύξει δικό της λογισμικό για αυτοκίνητα

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι να δούμε αν τελικά το ΕΧ30 θα είναι εφοδιασμένο με lidar. Το EX90 έρχεται με 5 ραντάρ, 8 κάμερες και 16 αισθητήρες υπερήχων και είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Η λογική βέβαια λέει, πως κάτι τέτοιο θα αύξανε σημαντικά το κόστος του ΕΧ30. Θυμίζουμε πως η επίσημη παρουσίαση του ΕΧ30 είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article