21.1 C
Athens
27 April - 2024

Ο Elon Musk αποκάλυψε πότε θα κυκλοφορήσει το Tesla Roadster

Must read

O Elon Musk επιβεβαίωσε πως η 2η γενιά του Tesla Roadster θα καθυστερήσει. Κι άλλο. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της παραγωγής του hypercar της Tesla. Πλέον, ο χρονικός ορίζοντας για την παραγωγή του μοντέλου (που θα μπορούσε να έχει προσωνύμιο “Το Γεφύρι της Άρτας”) που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2017, έχει μετατοπιστεί για τα τέλη του 2024. Μιλώντας στο Twitter Spaces, ο Musk παραδέχτηκε ότι η Tesla σίγουρα δοκιμάζει την υπομονή όσων έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις για το Roadster.

Αρχικά, το Tesla Roadster υποτίθεται πως θα έμπαινε στην παραγωγή το 2020. Από τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά, ήταν ο εντυπωσιακός χρόνος επιτάχυνσης 0-100 km/h του 1,9 δευτ., η τελική ταχύτητα των 400 km/h και η εκτιμώμενη αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων που θα οφείλεται στην ύπαρξη μπαταρίας 200 kWh. Επίσης, αν και πρόκειται για μοντέλο υπέρ υψηλών επιδόσεων, θα διαθέτει χώρους ακόμη και για 4 άτομα.

Κρατήσεις με προκαταβολή 50.000 δολάρια

Αν και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τιμή εκκίνησης περίπου 200.000 δολαρίων, με την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Founder’s Series να κοστίζει 250.000 δολάρια, τα τελευταία 6 χρόνια ήταν δυνατή η προπαραγγελία ενός Roadster με προκαταβολή 50.000 δολάρια. Το ενδιαφέρον τώρα, είναι αν τελικά το Roadster θα μπει όντως στην παραγωγή το 4ο τρίμηνο του επόμενου χρόνου, καθώς η Tesla δείχνει να ενδιαφέρεται πλέον για πιο mainstream μοντέλα.

Οι φήμες θέλουν την παραγωγή των Model S και Χ να διακόπτεται κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, με τα Model 3 και Y να είναι πολύ πιο κερδοφόρα για την Tesla. Προφανώς, τα προϊόντα μεγάλου όγκου, όπως τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα, το Cybertruck, το Semi και το “Model 2” των 25.000 δολαρίων αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία του Elon Musk. Και το ερώτημα είναι αν ένα μοντέλο όπως το Roadster, έχει πλέον νόημα για την Tesla.

Πηγή: topgeargreece.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article