16.4 C
Athens
30 April - 2024

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά την έγκριση της συμφωνίας για το χρέος

Must read

Ενισχύονται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά από μια ενθαρρυντική μέτρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα και ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι μετά το πράσινο φως της αμερικανικής Βουλής στο νομοσχέδιο για την αναστολή του ανώτατου ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος.

Στην Κίνα, ο μεταποιτικός δείκτης PMI επέστρεψε σε επεκτατική τροχιά τον Μάιο, στην πρώτη βελτίωση της εικόνας του κλάδου από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ειδικότερα, ο δείκτης Caixin PMI για τον κλάδο της μεταποίησης σκαρφάλωσε στις 50,9 μονάδες τον Μάιο από 49,5 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι Caixin Media και S&P Global. Μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Την Τετάρτη, τα επίσημα στοιχεία είχαν δείξει ότι η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων συρρικνώθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Μάιο, καθώς η ζήτηση υποχώρησε.

Στο ταμπλό, τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,8% στις 31.148,01 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρά κέρδη 0,3%. Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 ενισχύεται επίσης 0,3%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κινείται με μικρές απώλειες 0,2% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν για όγδοο διαδοχικό μήνα τον Μάιο, σε ετήσια βάση. Στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 ενισχύεται 0,3%.

Στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε με 314-117 το νομοσχέδιο για την αναστολή της οροφής του ομοσπονδιακού χρέους, διασφαλίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορεί να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της και αποτρέποντας έτσι μια καταστροφική χρεοκοπία. Το νομοσχέδιο οδεύει πλέον στη Γερουσία και αναμένεται να ψηφιστεί πριν το σαββατοκύριακο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article